Darwin7 nov '13 15:23Aangepast op 12 nov '13 10:35

BNR Darwin | Consumentenbond, GE Industrial Solutions en de Friesland Bank

Auteur: Karin Backx

2013 was voor veel bedrijven een jaar met veel veranderingen. Een uitdaging voor HR-medewekers en managers om hier ook het personeel goed in mee te nemen. In BNR Darwin deze week drie aansprekende praktijkvoorbeelden hiervan.

Aan tafel zitten de finalisten van de HR Proffie Veerkrachtprijs 2013. Deze HR Award wordt jaarlijks toegekend aan de organisatie die heeft laten zien als beste en op een onderscheidende wijze de HR-strategie en de HR-activiteiten goed op de snel veranderende omstandigheden te kunnen afstemmen.

De prijs wordt dinsdag 12 november uitgereikt en in BNR Darwin horen we maandag alvast de verhalen en ervaringen van de drie finalisten.

Reorganisatie
Zo is er de Consumentenbond, die momenteel in de grootste verandering van hun bestaan zit. Ze gaan over van een vereniging - dat leeft van ledengeld - naar een beweging, dat steeds meer moet draaien op eigen producten en diensten.

Kirsten Kolkman, manager P&O bij de Consumentenbond, heeft hiervoor eerst in 2010 een transformatie van de organisatie meegemaakt, waarbij allerlei nieuwe afdelingen en functies werden gevormd. En is daarna ook betrokken geweest bij een forse reorganiatie in 2011, waarbij ze 20 procent van het personeel moest ontslaan.

Evenwicht
Ook Els ten Cate, HR-manager bij General Electrics Industrial Solutions, schuift aan. Het bedrijf uit Haaksbergen, dat elektrische laagspanningsoplossingen produceert en verkoopt, heeft de afgelopen vier jaar veel last gehad van de crisis. Hierdoor waren ze gedwongen om keer op keer terug te gaan in het aantal medewerkers.

"Het zijn elke keer weer klappen, die je moet verwerken en nieuw evenwicht dat je moet vinden met je mensen," vertelt Els ten Cate, die deze trajecten heeft begeleid.

Dynamisch
Jan de Boer, hr-manager bij Rabobank Sneek, Zuidwest-Friesland, leidt momenteel de grootste en meest dynamische klus uit zijn loopbaan. Hij is namelijk betrokken bij de mobiliteits-perikelen bij de Friesland bank.

April 2012 kwam de mededeling dat de Friesland bank volledig hield op te bestaan en werd overgenomen door de Rabobank. Dit betekende dat er voor 852 mensen een nieuwe invulling en oplossing gezocht moest worden. 1 april 2014 sluit de Friesland Bank defintief haar deuren en moet de klus geklaard zijn.

Luister elke maandag om 19.00 uur naar BNR Darwin met Marijke Roskam.

Gerelateerde artikelen