23 juli | Kan het Iran-akkoord de prullenbak in?

De Wereld23 jul 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bernard Hammelburg praat uitgebreid met Koen Petersen, Amerikanist en schrijver van het boek: 'Einddoel Witte Huis - Hoe de Amerikanen hun president kiezen'

Executies Iran

En meer over Iran. Daar zijn alleen al dit jaar bijna 700 mensen geëxecuteerd. Dat zijn er ongeveer net zoveel als in het hele voorgaande jaar. Dat heeft Amnesty International vandaag bekendgemaakt.

Han ten Broeke, buitenlandwoordvoerder van de VVD, over de vraag of mensenrechtenkwesties onderdeel hadden moeten zijn van het Iran-akkoord.

Strijd tegen radicalisering

Haal de moslims uit hun Britse getto’s, want daarmee voorkom je de trek van cockney-jihadisten naar IS. Zegt premier Cameron. En breid de bombardementen op het kalifaat uit, ook in Syrië. Zegt-ie ook.

Houd je daarmee de radicalisering tegen en win je daarmee – zogezegd – de oorlog?

In het buitenlandpanel daarover: Maarten Gehem, veiligheidsanalist van het Haags Centrum voor Strategische Studies, en Bart Schuurman, terrorisme-expert van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Universiteit Leiden.

Oekraine

En Geert Jan Hahn, oud-correspondent in Oekraine over het plan van de VS om extra radarsystemen aan Oekraine te leveren.

Luister de aflevering terug via de gele knop bovenaan of via de BNR-app

BNR De Wereld, elke donderdag tussen 15 en 16 uur