21 juli | De Republikeinse conventie

De Wereld21 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Maar de partij blijft tot op het bot verdeeld. Bernard Hammelburg praat er uitgebreid over met Koen Petersen, Amerikanist en schrijver van het boek Showtime!

Turkije

Naar aanleiding van de mislukte couppoging stelt Turkije de noodtoestand in en schaft het tijdelijk het Europese verdrag voor de Rechten van de Mens af. Ondertussen zijn er al zestigduizend agenten, soldaten en leraren opgepakt, ontslagen of geschorst. Hoe gaat dit verder? Arend Jan Boekestijn, buitenlandcolumnist en historicus aan de Universiteit Utrecht schuift aan.

Duitsland

Bij onze oosterburen woont veruit de grootste Turkse minderheid van Europa. Hoe gaan de Duitse Turken om met de onrust in hun thuisland? Duitslandcorrespondent Derk Marseille.

Blik op Europa

Er wordt nog altijd vol spanning gekeken naar de Italiaanse banken. Inmiddels dreigt er ook een politieke crisis. Wordt dit het waterloo van de premier Renzi? Daarover Europa-verslaggever Anke Truijen

Hillary & Donald Show

De Hillary & Donald Show komt weer voorbij met Amerikawatcher Jan Postma. Wie wordt de vice-presidentskandidaat van Donald Trump? Elke week duikt BNR onder in het Amerikaanse verkiezingsgeweld.

It’s the Economy Stupid 
En Jelle Maasbach, economie-commentator, schuift aan. Want waar het uiteindelijk in de politiek en in de wereld om draait, is en blijft geld.

Iedere donderdag om 15:00 uur op BNR!