De Wereld20 okt '16 13:00Aangepast op 20 okt '16 19:12

20 oktober | De slag om Mosul

Auteur: BNR Webredactie

Leidt de bevrijding van Mosul tot een nog grotere sektarische oorlog? Amnesty International waarschuwde al voor wraakacties door Sjiitische strijders in gebieden die op IS zijn heroverd. Gaat er in de Soenitische stad Mosoel hetzelfde gebeuren?

Rusland is ondertussen druk bezig zijn militaire aanwezigheid in de wereld te vergroten. Er zijn plannen voor nieuwe legerbases in Venezuela, Cuba, Nicaragua en Syrië. Hoe moet het westen hier op reageren? Bernard Hammelburg praat hierover met Frank van Kappen, generaal buiten dienst, oud-militair adviseur van de secretaris-generaal van de VN en Eerste Kamerlid voor de VVD.

Hillary & Donald Show (extended)

Amerika-watcher Jan Postma duikt elke week in het Amerikaanse verkiezingsgeweld. En deze keer vanuit Las Vegas waar gisteren het derde verkiezingsdebat plaatsvond.

Brussel

Een zware dag voor premier Rutte op de EU-top vandaag. Hij moet een oplossing presenteren voor de uitkomst van het Oekraïne-referendum en hij moet een standpunt innemen over de brexit-plannen van de Britse premier Theresa May. Verslaggever Hugo Reitsma is erbij op de top in Brussel.

It’s the Economy Stupid


En Paul Laseur, economie-commentator, schuift aan. Want waar het uiteindelijk in de politiek en in de wereld om draait, is en blijft geld.

Gerelateerde artikelen