22 december | Chaos in de wereld

De Wereld22 dec 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Bernard Hammelburg praat erover met Rob de Wijk, directeur van het Haags Centrum voor Strategische Studies en schrijver van het boek De Nieuwe Revolutionaire Golf

Irak

De Koerden gaan het allemaal goed maken. Althans, dat hoopt het westen. In de strijd tegen IS vormen Koerdische Peshmerga een van de belangrijkste troepen op de grond. Daarnaast is de relatief liberale Koerdische gemeenschap een gematigde invloed in het explosieve Midden-Oosten. Of niet? Daarover met verslaggever Hugo Reitsma in de Iraaks-Koerdische hoofdstad Erbil

Gevolgen aanslag Berlijn

En in De Kwestie: de aanslag in Berlijn. Over de politieke gevolgen hiervan voor Duitsland schuift Hanco Jurgen, wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut, aan.

Turkije-Rusland

De aanslag op de Russische ambassadeur in Turkije heeft de relatie tussen de Turken en de Russen niet in gevaar gebracht. Hubert Smeets, initiatiefnemer van Raam op Rusland, over deze relatie.

The Donald Show

Zoals elke week Jan Postma, Amerika-watcher, over de nasleep van de Amerikaanse verkiezingen. Vandaag staat de war on Christmas op het menu.