Digitaal4 nov '15 13:59Aangepast op 4 nov '15 16:15

4 november | Digitale crisis in Europa, bitdrones en afluisteren van auto's

Auteur: BNR Webredactie

Auto's afluisteren is makkelijker dan je denkt. En, van een kredietcrisis naar een digitale crisis, volgens Amerikaans onderzoek zit Europa daar middenin. Dat en meer in BNR Digitaal, presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Het afluisteren van auto's is makkelijker dan gedacht. Uit Nederlands en Duits onderzoek blijkt dat hedendaagse auto's steeds meer met elkaar communiceren, en dat is op een simpele manier te onderscheppen. Het onderzoek wordt 13 november gepresenteerd op de Europese Black Hat Conferentie in de RAI in Amsterdam. Te gast is Johan Lukkien van de TU Eindhoven.

Digitale crisis
Volgens Amerikaans onderzoek zit Europa en zeker Nederland in een diepe digitale crisis. De Harvard Business Review staat het artikel Europe’s Other Crisis - A Digital Recession, waarin de onderzoekers concluderen dat Nederland ongeveer aan de rand van de afgrond staat. En dat na recente hosanna berichten over het fantastische startup klimaat in Amsterdam. Dat bespreken we met Maarten Naaijkens en met Reinout te Brake. Luister hier naar het gesprek dat redacteur Jorn Lucas had met de onderzoekers, Bhaskar Chakravorti en Ravi Shankar Chaturvedi:

 

BitDrones
Wat als je Virtual Reality samenvoegt met Drones? Dan krijg je de BitDrone, [foto's] waarbij drie dimensionale objecten vliegend in formatie verschillende opdrachten kunnen uitvoeren. Zoals Minecraft dat ook doet. Het is bedacht door professor Roel Vertegaal van de Canadese Queens University. We spreken hem in de uitzending.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen