Digitaal12 nov '14 14:39Aangepast op 12 nov '14 16:28

Uitzending 12 november | Online betalingen, supercomputer Watson en de kansen van OnLive

Auteur: BNR Webredactie

Van Apple Pay via PayPal naar iDeal. De Betaalvereniging Nederland is te gast over onze toekomst van digitaal betalen. En OnLive Game Service is een soort spotify voor gamers, en nu ook beschikbaar in Nederland. Wat dat betekent voor de game industrie bespreken we met GameKings. Vincent Everts is de back up, Herbert Blankesteijn presenteert en Jorn Lucas doet het nieuws.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Met de feestdagen in aantocht, draait het online betalingsverkeer overuren. Kopen via internet groeit en Sinterklaas besteedt ook weer meer dan vorig jaar. Tegelijkertijd zie je meer iniatieven voor online betalingen - Apple Pay komt er aan, PayPal heeft een eigen betaaldienst ontwikkeld. Aan Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland de vraag of online en mobiel betalen de standaard wordt. 

Watson
Hij maakt combinaties die een kok niet kan bedenken. Chef Watson is de culinaire versie van de super slimme Watson computer - het paradepaardje van IBM. Om te bewijzen dat hij niet alleen slim, maar ook creatief is, is een mobiele keuken ingericht waarin koks door de computer bedachte recepten bereiden. Verslaggever Elfanie toe Laer ging proeven voor de deur van het IBM hoofdkantoor..

OnLive
Deze week is het online gaming platform OnLive beschikbaar gekomen in Nederland. Onlive is een streamingdienst voor gamers. Voor een tientje in de maand kan je online helemaal  losgaan. Boris van de Ven van GameKings heeft er een hard hoofd in.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen