Digitaal17 sep '14 14:07Aangepast op 17 sep '14 17:13

Uitzending 17 september | FinFisher spionagesoftware en een micro-PC op postzegel formaat

Auteur: BNR Webredactie

Ook de KLPD spioneert er lustig op los, volgens WIKILEAKS. Intel maakt een PC ter groote van een SD kaartje en waarom betaalt Microsoft 2 miljard dollar voor een game. Dat zometeen in BNR Digitaal. Presentatie: Herbert Blankesteijn.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

De Nederlandse politie heeft meer dan 2,7 miljoen euro betaald om gebruik te maken van speciale spionage software. Dat is deze week onthuld door WIKILEAKS. Het gaat om de FinFisher-spionagetools, ontwikkeld door het Brits-Duitse Gamma. Te gast is Eddy Willems, cyber security expert verbonden aan softwarebedrijf GDATA en EICAR de European Expert Group for IT Security.

Minecraft
Softwaregigant MICROSOFT heeft deze week Mojang, overgenomen de makers van het spel Minecraft. Mocht u zelf niet weten wat het is, vraag het uw kinderen maar. MS had er 2 miljard voor over. We praten erover met Joost van Dreunen, kenner van de gamemarkt verbonden aan SuperdataResearch in New York

Edison
Een computer niet veel groter dan een postzegel, ter waarde van nog geen vier tientjes. Ik heb het over de EDISON, een nieuwe micropc van INTEL. Sinds deze week is hij in Amerika op de markt, Europa volgt binnenkort. In de studio Jeroen de Jager, hoofdredacteur van ComputerTotaal.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen