Digitaal24 jun '11 13:27

Apple sleept Samsung voor de rechter

Auteur: Harmen Simon Teunis

Apple gooit nog wat olie op het vuur in de concurrentiestrijd met Samsung. Het electronicabedrijf van Steve Jobs sleept Samsung voor de rechter voor het schenden van een aantal patenten.

De aanklacht volgt op de beschuldigingen van Apple dat Samsung verschillende ontwerpen zou hebben gekopieerd van de iPhone en de iPad. De eerste aanklacht werd in april ingediend. Apple steldde dat verschillende Samsung-producten, zoals de Samsung Galaxy-serie, het uiterlijk en gebruikersgemakt van Apple-producten zou hebben gekopieerd.

Reactie Samsung

Het Koreaanse Samsung reageerde daarop door zelf rechtszaken aan te spannen met min of meer dezelfde beschuldigingen aan het adres van Apple.De aanklacht die Samsung indiende zou gaan over de inbreuk op vijf patenten.

Eerder deze maand heeft Apple haar eerdere aanklacht aangepast, waarin zij aangeven dat Samsung nog brutaler dan andere concurrenten producten zou hebben geïmiteerd om mee te liften op het succes van Apple.

Verwachting

Experts verwachten dat Apple niet zal slagen in de pogingen om een verkoopverbod van de producten van Samsung af te dwingen.

Vergelijking tussen Samsung's Galaxy-tablet en Apple's iPad

Gerelateerde artikelen