Digitaal5 mrt '12 15:33Aangepast op 5 mrt '12 18:31

Apple-gekte om T-shirt

Auteur: BNR Webredactie

Onder veel belangstelling opende zaterdag de eerste Apple Store van Nederland haar deuren. Uren voor de opening stond er al een lange rij van fanatieke Apple-fanboys op het Amsterdamse Leidseplein. Onder andere om T-shirts te scoren.

Apple fanboys staan bekend om hun hartstochtelijke toewijding aan het merk. Zo toonden neurowetenschappers eerder al aan dat Apple religieuze effecten veroorzaakt bij fans. Fijn dus dat Nederlandse fanaten nu in eigen land naar de kerk kunnen.

En om de devotie van de Apple-gelovigen te belonen kregen de eerste 4500 mensen die zich zaterdag bij de gloednieuwe winkel in Amsterdam meldden één van de oranje "limited edition" T-shirts van het merk mee. Shirts die nu massaal op Marktplaats worden aangeboden 'tegen elk aannemelijk bod'.

Opbieden
Er komen bedragen voorbij van van 25 tot maar liefst 310 euro. Dat laatste bedrag is geboden door iemand met de toepasselijke naam iapplenow. De shirts die nog in de verzegelde verpakking zitten leveren uiteraard meer op. En ook de bijgeleverde bezoekersgids die bij de opening werd uitgedeeld, drijft de prijs omhoog.

Bedevaartsoord
Met 300 medewerkers is de Amsterdamse Apple Store een onderneming van formaat. En de Amsterdamse tak heeft ook nog eens het grootste assortiment van alle Apple Retail Stores. Een bedevaartsoord dus voor de Applefan.

Maar ook voor de ongelovigen is een bezoek aan de Apple Store een unieke ervaring. Met name flagship stores, waar de winkel in Amsterdam er één van is, lijken meer op musea dan op winkels.

Gerelateerde artikelen