Digitaal19 apr '11 08:35Aangepast op 19 apr '11 11:27

Apple: Samsung steelt onze techniek

Auteur: Edme Koorstra

Apple beschuldigt Samsung van inbreuk op patenten bij de productie van zijn Galaxy-telefoons en -tablets. Apple en Samsung zijn de grootste leveranciers van de populaire tablets. Dit meldt persbureau Bloomberg.

Apple heeft op 15 april een klacht ingediend vanwege het onrechtmatig gebruik van zijn technologie bij de rechtbank in Oakland, in Californië.
Handbewegingen
Volgens de maker van de iPad en iPhone maakt Samsung inbreuk op patenten die het bezit voor het gebruik van handbewegingen om de telefoons of tablet te bedienen. Ook patenten op het gebied van kleurgebruik en vorm van de iPhone en iPad en zouden zijn geschonden.
'Jaar van de copycats'
Apple-ceo Steve Jobs noemde in maart bij de presentatie van de iPad 2 Samsung al een van de partijen die van zich zouden laten horen in wat hij beschouwde als 'het jaar van de copycats'. Een woordvoerder van Apple zegt dat de producten van Samsung 'schaamteloze kopieën' van de iPhone en iPad. Hij zegt dat Apple zich moet verdedigen tegen het 'stelen van intellectueel eigendom'.
Chips van Samsung in Apples
Apple is overigens wel afhankelijk van Samsung bij de productie van de eigen smartphone en tablet. De apparaten werken op chips van Samsung.
(Bron: fd.nl)

Gerelateerde artikelen