Digitaal8 jun '11 14:47

Geen privémail voor vier op de tien werknemers

Auteur: Harmen Simon Teunis

Uit onderzoek van ING blijkt dat ongeveer vier op de tien werknemers niet tijdens het werk mailt, internet of belt voor privézaken.

Bijna de helft van de werknemers belt niet voor privédoeleinden onder werktijd. 44 procent bewaart de e-mail voor thuis en 38 procent gebruikt het internet op het werk alleen voor werkdoeleinden.

Veel werknemers hebben er geen moeite mee de telefoon van de zaak ook voor zichzelf te gebruiken. Toch is mailen en internetten op kosten van de baas is populairder dan bellen. Toch kan het veelvuldig mailen en internet behoorlijk kostbaar zijn, meldt ING. "De directe kosten zijn te verwaarlozen, maar als de klok doortikt, kunnen het dure berichten worden", meldt ING.

Privé en zakelijk door elkaar

Tegenover het mailen en internetten onder werktijd staat dat dankzij de moderne communicatiemiddelen de tijd van de baas en de privétijd steeds meer door elkaar lopen. Werknemers besteden daardoor in hun vrije veel sneller en makkelijker energie in het werk door zakelijke berichten te lezen of versturen of in het bellen of het opzoeken van dingen op internet.

"Omdat moeilijker te beoordelen wordt wat werktijd is, is het ook lastiger om werknemers op basis daarvan te belonen", stelt ING. Werknemers zouden daarom moeten worden beoordeeld op wat ze presteren en niet op de manier waarop hun prestaties tot stand komen.

Gerelateerde artikelen