15 juni | Besturingssystemen voor mobiel en de digitale economie

Digitaal15 jun '16 16:270
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

ANP
ANP

iOS vs. Android
Apple heeft
iOS 10 gepresenteerd. En net als vorige keren verschenen er direct nieuwsberichten over welke onderdelen er geleend -of gekopieerd- zouden zijn van Android. Dat brengt ons tot de vraag: hoe ziet het ideale besturingssysteem eruit? En waarop kan nog écht vernieuwd worden? Bespreken we met Arnoud Wokke van Tweakers.

Throwing Rocks at the Google Bus
Het verhaal begint in 2013 in Californische Mountain View, als werknemers van Google in een busje van dat bedrijf onderweg zijn naar hun werk. Er is een protest tegen Google, omdat het de huurprijzen in de omgeving gigantisch opgedreven heeft. Uiteindelijk wordt er zelfs met stenen gegooid. We bespreken het boek 'Throwing Rocks at the Google Bus' van de Amerikaanse media-auteur Douglas Rushkoff met macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort.

Kunstmatige intelligentie in audio
Schijn kan bedriegen. Dat weten we al met foto's... wat je ziet kan fake zijn. Maar ook wat je hoort kan binnenkort fake zijn, dankzij artificial intelligence.

Technieuws
In het technieuws aandacht voor gehackte servers die te koop zijn, waarom de overname van LinkedIn door Microsoft waarschijnlijk goed nieuws is voor 't personeel van LinkedIn en de telefoon van Obama.