Digitaal3 aug '16 13:02Aangepast op 8 aug '16 12:17

3 augustus | Best of: onnauwkeurige fitnesstrackers

Auteur: BNR Webredactie

De komende twee weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: Fitbit is aangeklaagd omdat de hartslagmetingen niet zouden kloppen. We bespreken hoe betrouwbaar de data van dit soort fitnesswareables zijn. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Ben van der Burg, commercieel directeur van Triple.

Foto: ANP
Foto: ANP

Betalen met je glimlach
Betalen met glimlach - niet omdat 'ie zo mooi is, maar omdat die toegang geeft tot je bankrekening. Het bedrijf 1U ontwikkelde een app waarmee het kan. De eerste online winkel is om, maar hoe veílig is biometrisch betalen eigenlijk? Verslaggever Elfanie toe Laer zocht het uit.

Trollen
Fora en nieuwssites zijn als de dood voor trollen. Vaak zijn ze anoniem.... maar soms doen ze hun verhaal.

AI
Na twee eerdere pogingen lijkt AI bezig met een comeback. En deze keer is het misschien wel here to stay. Want zonder dat u het weet, maakt u dagelijks gebruik van kunstmatige intelligentie. We spreken erover met Backup Ben van der Burg en Tijmen Blankevoort van Scyfer.

Sea Hero Quest
Candy Crush, Angry Birds of Temple Run... wie kent ze niet? Allemaal spellen die we massaal spelen... omdat we ze leuk vinden, of simpelweg uit verveling en tijdverdrijf. Er zijn echter ook nuttige spellen: met Sea Hero Quest help je het dementie-onderzoek.

Gerelateerde artikelen