17 augustus | Drones blokkeren en biometrisch beveiligen

Digitaal17 aug '16 11:240
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Beeld: ANP
Beeld: ANP

Drones
De autoriteiten in Brazilië proberen het fysiek onmogelijk te maken voor drones om op te stijgen in de buurt van stadions waar de Olympische Spelen gehouden worden. Toch lukt dat niet zo goed... bijvoorbeeld tijdens de openingsceremonie, toen zijn er door bezoekers minstens drie drones gezien. Wie bepaalt waar mijn drones mogen en vooral kunnen vliegen? Dat bespreken we met Parcival Hofland, professioneel drone-bestuurder en verbonden aan de Dutch Drone Academy.

Bekijk hier een kaart met waar je in Nederland wel - en niet - mag vliegen:

Biometrisch beveiligen
Nadat de vingerafdruk niet meer weg te denken is van de hedendaagse smartphone, begint ook de irisscan te arriveren. De nieuwe Samsung Galaxy Note 7 bijvoorbeeld heeft zo'n irisscanner om je telefoon te unlocken. Ook kan je tegenwoordig al betalen met een selfie. Hoe veilig is biometrische beveiliging? Te gast is Maarten Wegdam van InnoValor, een software- en adviesbureau op het gebied van digitale innovatie.

Gamescom
In Keulen begint vandaag Gamescom, de jaarlijkse gamesbeurs in Keulen. Nederland is op de beurs vertegenwoordig met vijftien bedrijven: zes grote spelers en negen 'jonge makers'. Ook op die beurs is Horst Streck, de voorzitter van de gaming-koepelorganisatie Dutch Games Association, we vragen aan hem wat de trends zijn op Gamescom en hoe grote en kleine spelers elkaar kunnen versterken.