Digitaal16 nov '16 12:00Aangepast op 17 nov '16 06:38

16 november | Onafhankelijke virusscanners

Auteur: Iwan Verrips

De Russische kartelwaakhond onderzoekt of Microsoft té dominant is in de antivirus-markt. Kaspersky zegt dat zij worden tegenwerkt als onafhankelijke antiviruspartij, omdat Microsoft z'n eigen Windows Defender pusht. Dat bespreken we met beveiligingsconsultant Jan Terpstra van HP. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is IT- en internetjournalist Jasper Bakker.

Het hoofdkantoor van Kaspersky in Moskou. Beeld: ANP.
Het hoofdkantoor van Kaspersky in Moskou. Beeld: ANP.

DNSSEC
Internetprovider XS4ALL maakt als eerste Nederlandse provider gebruik van DNSSEC. Dit protocol maakt identiteitsdiefstal lastiger. Hoe het werkt en wat er moet gebeuren om deze beveiliging nog beter te implementeren, dat vragen we aan Niels Huijbregts van XS4ALL.

Bril van de toekomst
Snapchat heeft een eigen bril (Spectacles), Apple werkt aan een eigen bril... en de Google Glass komt volgend jaar ook weer terug. Is er een toekomst voor de computer voor op je neus? Daarover Sander Duivestein, analist/onderzoeker nieuwe technologie van Sogeti.

Technieuws
Een
nieuwe app van Google scant je foto's in (en daar komt het m-woord om de hoek kijken: machine learning), Shazam luistert altijd mee, maar binnenkort niet meer én een nieuwe RollerCoaster Tycoon!

Selfies
We eindigen deze week met een hartekreet van John Cleese en Eric Idle, gehoord bij Conan O'Brien.

 

Gerelateerde artikelen