Digitaal23 nov '16 12:00Aangepast op 25 nov '16 11:42

23 november | Amsterdamse internetrecords

Auteur: Iwan Verrips

Een piek in het internetverkeer, een piek in de totale capaciteit, steeds meer aangesloten netwerken... het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX breekt alle records! Technisch directeur Henk Steenman is te gast. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Backup is Boris van de Ven van Gamekings.

Henk Steenman van AMS-IX leidt minister Henk Kamp rond bij het bedrijf. Steenman is vandaag te gast in BNR Digitaal. Beeld: ANP
Henk Steenman van AMS-IX leidt minister Henk Kamp rond bij het bedrijf. Steenman is vandaag te gast in BNR Digitaal. Beeld: ANP

Stop het hackvoorstel
Er is veel kritiek op het wetsvoorstel Computercriminaliteit III van staatssecretaris Dijkhoff. Door de Kamer gehoorde experts zijn bezorgd en dat geldt ook voor het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Bits of Freedom startte een actie:
Stop het hackvoorstel. Directeur Hans de Zwart is te gast.

De ethiek van machine learning
Vroeger konden computers vragen beantwoorden met 'ja' of 'nee'. Nu beantwoorden ze veel complexere vragen, zijn de antwoorden ook veel complexer... en weten we niet hoe die antwoorden tot stand komen. Zeynep Tufekci heeft haar zorgen.

Technieuws
In het technieuws aandacht voor een merkwaardig porno-verbod in Groot-Brittannië, afgeluisterd worden via je koptelefoon en roest in het datacenter.

 

Gerelateerde artikelen