Digitaal6 sep '17 12:00Aangepast op 6 sep '17 16:08

Overheidsbemoeienis bij cryptovaluta

Auteur: Iwan Verrips

China verbiedt nieuwe cryptovaluta als middel voor investeren in startups, de zogeheten ICO's. Met Daan Kleiman van Bitonic bespreken we hoe wenselijk het is dat overheden ingrijpen in de cryptowereld. Backup is IT-journalist internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

De logo's van de drie bekende cryptovaluta Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Beeld: Hollandse Hoogte
De logo's van de drie bekende cryptovaluta Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Beeld: Hollandse Hoogte

Evolutie van de ETA
Iedereen herkent het: volgens je navigatiesysteem zou je ritje 30 minuten duren... maar na een uur zit je nog steeds in de auto! Het is Mobility Week op BNR, daarom zoomen we in op de evolutie die navigatiesystemen doormaken en dan specifiek de verwachting van je aankomsttijd (ETA). Te gast zijn twee deskundingen van TomTom: Edwin Kools (expert in verkeersdata) en Leon van Helvoort (product manager navigatiesoftware).

Samsung Galaxy Note 8
De onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy Note 8 is misschien de beste smartphone van dit moment. Maar moet je 'm ook kopen? Nee, zegt Lewis Hilsenteger van YouTube-kanaal Unbox Therapy. Bekijk zijn review.

Technieuws
In het technieuws aandacht voor: een algoritme dat reviews schrijft die wij - mensen - nuttig vinden en... de gezondheid van ouderen in de gaten houden, met een kastje in huis.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.

Gerelateerde artikelen