Duurzaam23 mrt '12 13:44

Nieuw reddingsplan voor zonnecellenfabrikant Helianthos

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sustainable Innovation Ventures (SIV) vormt een nieuw reddingsplan voor Helianthos. De investeringsmaatschappij neemt het stokje over van het Burgerinitiatief Red.

Door € 10 mln aan privaat kapitaal in de zonnecellenfabrikant te investeren, hoopt SIV de in april geplande veiling door eigenaar Nuon te voorkomen.

Prijsstunt
Eerder deze maand leek de onzekerheid al voorbij voor Helianthos. Toch blijkt de prijsdruk, ontstaan door een Chinese prijsstunt met betrekking tot zonnepanelen, te hoog voor Helianthos.

Vriendelijk verzoek
SIV verzoekt vermogende particuleren te investeren in haar dochteronderneming MestPartners.

Met deze financieringsconstructie kan SIV de nodige fiscale ruimte creëren, in tegenstelling tot de werkwijze van Red, die haar investeerders verzocht rechtstreeks te investeren in Helianthos.

Bèr Sweering, CEO van SIV, geeft uitleg: “Wij hebben een eigen reddingsplan voor een succesvolle doorstart van Helianthos waarvoor op korte termijn relatief weinig kapitaal nodig is.”

Verwachtingen
SIV streeft ernaar de productiekosten van Helianthos’ zonnecellen aanzienlijk te verminderen, zodat deze op korte termijn prijsconcurrerend wordt met Chinese producten. Naar verwachting zal Helianthos eind 2013 weer een positieve kasstroom hebben.

Gerelateerde artikelen