Duurzaam24 aug '12 16:58Aangepast op 24 aug '12 17:41

Van idealisme naar business model

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het bedrijfsleven pakt de groene handschoen steeds vaker op. Dit blijkt uit rondgang van BNR onder het BNR Expert panel. Te gast zijn duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en Joris Thijssen, campagnedirecteur bij Greenpeace. 

Groen ondernemen is van nu, toch wordt de term duurzaam nog te vaak te pas en te onpas gebruikt, stelt het BNR Expert Panel. Het panel, met daarin prominenten uit de duurzaamheidswereld, vindt dat het predikaat "duurzaam" op grijze energie nog steeds voor verwarring zorgt bij de consument.

Verkiezingen
De verkiezingen komen eraan. De komende weken blikken we daarop vooruit. Ruud Koornstra deed tijdens de Eerste Kamerverkiezingen nog een gooi naar een groene zetel. In BNR Duurzaam laat hij zijn licht schijnen op de concept-verkiezingsprogramma's.

Big Brother
Het Eerselse bedrijf Wand Art mag een wel heel bijzondere klant tot zijn klantenkring rekenen. Het bedrijf verzorgt 3D-tegelwanden voor de Big Brother-huizen in Australië en de Verenigde Staten. De wandbekleding is een groen alternatief voor behang. Hij wordt namelijk gemaakt van suikerrietbagasse, het afval van suikerriet.

Luister zaterdag 25 augustus tussen 10.30 uur en 11.00 uur naar BNR Duurzaam met Mark Beekhuis

Gerelateerde artikelen