Duurzaam8 mrt '12 11:07

Nederlandse industrie zonne-energie krabbelt op

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hoewel afgelopen weken diverse partijen in de Nederlandse sector voor zonne-energie in de problemen kwamen, lijkt er zonlicht te gloren aan het einde van de tunnel.

Zo wil  investeringsmaatschappij Mestpartners geld ophalen bij vermogende particulieren om Helianthos te behouden voor Nederland. Helianthos maakt dunne filmzonnetechnologie en wordt in april geveild door eigenaar Nuon.

Beleggers moeten minimaal €100.000 inleggen, maar krijgen via een fiscale stimuleringsregel extra geld terug van de belasting voor hun belegging. Helianthos moet minimaal €45 mln opbrengen.

Einde van de tunnel

Eerder deze week werd ook bekend dat Solar Total, installateur van zonnepanelen, betalingsproblemen had door een overmoedig inkoopbeleid. Als grootste financier heeft Rabobank inmiddels orde op zaken gesteld.

Zonnepanelenfabrikant Scheuten Solar moest enkele dagen geleden nog uitstel van betaling aanvragen, maar is inmiddels in gesprek met tien potentiële investeerders.

Zwaar weer

Solland Solar, ook een producent van zonnepanelen, verkeert nog steeds in zwaar weer. In februari moest het bedrijf 100 van de 110 werknemers ontslaan. Het bedrijf kan niet concurreren met een overvloed van goedkope zonnepanelen uit China.

Gerelateerde artikelen