Duurzaam4 nov '11 14:34

Samenwerking voor vergelijkbare duurzaamheid producten

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse The Sustainability Consurtium(TSC) krijgt vanaf volgende week een Europese vestiging waar onderzoekers van de Wageningen University verschillende consumentenproducten gaan vergelijken op duurzaamheid.

Het TSC is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de verbetering van duurzaamheid in de productieketen. Duurzaamheid is voor veel consumenten nog een vaag begrip, door een levenscyclusanalyse per product te maken ziet de consument wat de milieu-impact van een product is geweest. Door duurzaamheid op de kaart te brengen kunnen supermarkten en consumenten in de toekomst hun producten selecteren op basis van duurzaamheid.

Samenwerking
In plaats van allerlei verschillende metingen te doen, werken er verschillende gerenomeerde universiteiten aan het TSC mee. In de Europese vestiging zullen de onderzoekers van de Wageningen University een grote bijdrage gaan leveren. Niet alleen universiteiten zijn actief bij het TSC, ook multinationals als McDonalds en Coca-Cola werken mee. De Nederlandse bedrijven Ahold en Unilever gaan ook aan TSC deelnemen. Daarnaast werken ook NGO's, waaronder het Wereld Natuur Fonds, mee om duurzaamheid op de kaart te brengen.

Gerelateerde artikelen