Duurzaam23 dec '11 19:08

BNR Duurzaam 24 december: Biefstuk uit het lab, slechts 100 miljoen euro!

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kweekvlees is een biefstuk uit het lab, dus zonder dier én CO2-uitstoot. Kosten? Zo’n 100 miljoen euro. Waarom ziet de consument dit vlees nog niet in de winkel liggen?

Marc Post, Hart en Vaat onderzoeker van de TU Eindhoven is bezig met nét één stapje daarvoor-- maar wel een wereldprimeur: De ontwikkeling van de eerste kweekvlees-hamburger ter wereld. En Rik van Dijk, student aan de Universiteit van Amsterdam, bracht de markt en de kansen in kaart in een onderzoek.

En ja nu branden ze nog allemaal... maar straks gaan de kerstlichtjes op zwart. Wat doet u er dan mee? Wecycle, een organisatie die Nederlanders op-port om toch vooral ook uw kleine electrische afval in te zamelen, liet onderzoek doen en ontdekte dat de helft van de kerstlampjes gewoon wordt weggegooid. Zonde! Het zou namelijk allemaal ingeleverd moeten worden. En dat kan in hun tijdelijke winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. Verslaggeefster Elfanie Toe Laer ging een kijkje nemen.

Verder: goed doen als bedrijf slaat je door de crisis heen! Dit zegt directeur van Robin Good Simon Werkendam. En hij komt vertellen waarom en hoe!

Gerelateerde artikelen