Duurzaam19 sep '16 12:17Aangepast op 19 sep '16 16:29

19 september | Energieopwekker van de maand

Auteur: Andre van Arnhem

Als we oude gebouwen gaan hergebruiken, moet het energiegebruik drastisch omlaag. Maar zo langzamerhand zijn we zo ver dat gebouwen energie gaan ópleveren. Op twee manier: ze maken letterlijk duurzame energie maar ook positieve leefenergie voor de mensen die er werken. Samen met De Nieuwe Draai kiezen wij de Energieopwekker van de maand.

denieuwedraai.nl
denieuwedraai.nl

De drie genomineerde projecten van deze maand zijn OneFootball uit Hamburg, twee energieopwekkende scholen, en Qwik It van QwikSense.

El Niño
Astrid van Vonderen van Unicef komt net terug uit Zimbabwe, waar de gevolgen van El Niño duidelijk zichtbaar zijn. Schrijnend zijn de verhalen van ouders die wegtrekken om voor hun vee betere weiden te vinden, of werk zoeken buiten Zimbabwe, waardoor kinderen achterblijven in verdroogde dorpen.

Minuut van de Waarheid
Het zit Tesla even niet mee. Bij verschillende ongelukken wordt de autopilot-functie als oorzaak genoemd. Maar de collega's van de NOS brachten deze week een artikel met als titel: 'Tesla's autopilot is veiliger dan de gemiddelde bestuurder'. Klopt het? BNR Duurzaam checkte het in samenwerking met Het Groene Brein.
 

Gerelateerde artikelen