26 september | Getijdencentrales

Duurzaam26 sep 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Tocardo
Tocardo

Bij de Oosterscheldekering is de grootste commerciële getijdenstroomcentrale in gebruik genomen. Er is al een jaar proefgedraaid, nu gaat de fase van daadwerkelijke exploitatie in. Te gast in Hans van Breugel, de CEO van Tocardo, de bouwer van de centrale.

Marcel's Green Soap
Het is een rare paradox: schoonmaakmiddelen maken misschien je huis schoon, maar ze vervuilen de rest van de wereld. Dat kan anders, dacht Marcel Belt van Marcel's Green Soap. Zijn schoonmaakmiddelen beloven drie dingen: het ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het is 100% natuurlijk.

Sailors for Sustainability
De tweewekelijkse update van Floris en Ivar, die de wereld rond zeilen op zoek naar duurzame oplossingen. Volg hen ook via social media en hun site.

Minuut van de Waarheid
We weten allemaal dat er veel vervuiling is door plastic. Maar als iemand zegt: “Plastic is nu terug te vinden in honing” en “In 40% van de vogels zit plastic”, dan schrikken we toch. Klopt het wel? We zochten het uit in samenwerking met Het Groene Brein. Factchecker deze week is Ardi Dortmans, principal scientist bij TNO, met name op het gebied van materiaaltechnologie, en lid van Het Groene Brein.


Mede mogelijk gemaakt door