7 november | Duurzame bedrijventerreinen

Duurzaam7 nov '16 12:240
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Duurzame bedrijventerreinen
In vijf jaar tijd 250 bedrijventerreinen verduurzamen, dat is het plan van Theo Föllings, werkzaam bij ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en SKBN, de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland, en Peter van Tuijl directeur van WM3 Energie. Het project heet BE positief en het zou voor een enorme klapper moeten zorgen in het halen van de doelstellingen van het Energieakkoord. Hoe ver gaat die verduurzaming eigenlijk? En wat levert het nou precies op?Hoe ver is de Fairphone?
In een tijd waarin telefoons maximaal twee jaar meegaan en sommigen al ontploffen voordat  ze goed en wel de winkel uit zijn, is er altijd nog de modulaire Fairphone. Door onderdelen vervangbaar te maken, modulair dus, gaat de telefoon veel langer mee. Sinds kort kan ook de look van het toestel worden aangepast. Oprichter van het bedrijf Bas van Abel vertelt over de laatste ontwikkelingen, zoals het winnen van een enorme Duitse duurzaamheidsprijs, en kijkt alvast even vooruit.

Minuut van de Waarheid
En de stelling komt van nu.nl: 'Delen van Zuid-Europa kunnen nog deze eeuw in woestijn veranderen'. Factchecker deze week is Maarten Krol: hoogleraar bij de groep Meteorologie en Luchtkwaliteit in Wageningen.