21 november | MVO-managers en duurzaam ondernemen

Duurzaam21 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

De noodzaak van duurzaamheidsmanagers

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid worden razendsnel belangrijker voor bedrijven. Daarom moeten de leidinggevenden ook heel snel professionialiseren. Dat betoogt Carola Wijdoogen in een nieuw boek. Wijdoogen is directeur Duurzaam Ondernemen bij spoorvervoerder NS.

Waste Transformers

Op het gebied van afvalverwerking valt nog veel winst te boeken. Vooral het vervoer van vuilnis is onnodig duur en milieubelastend. Verslaggever Jigal Krant ging kijken bij The Waste Transformers. Dat bedrijf plaatst kleine afvalverwerkingsinstalaties bij de bron: daar waar het afval wordt geprocuceerd. Zoals op het Westergasterrein in Amsterdam, waar 15 horeca-ondernemers hun afval ter plekke laten verwerken. BNR's Jigal Krant liet zich rondleiden door directeur Lara van Druten.

 

Investeringsfonds voor duurzame ondernemers

Vlak voor Al Gore in de Ziggo-Zome ging uitleggen hoe het verder moet met de wereld, vertelde duurzaam onderneemster Marga Hoek dat ze ging starten met Business for Good, de matchmaker tussen duurzame vraag uit de samenleving en mogelijke financiers. Nu begint ze al weer iets nieuws, en daarom is ze hier.

Minuut van de waarheid

In Engeland kwam er een fikse discussie los over een artikel uit Sciences Advances. Daarin stellen de wetenschappers dat de aarde niet met 2-4 graden zal opwarmen, maar eerder met 7 graden. Paniek! Een trillende Karlijn Meinders zocht het uit.


Mede mogelijk gemaakt door