12 december | Engergie-opwekkendste ouderenzorg

Duurzaam12 dec 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Meest energieopwekkende ouderenzorggebouw

We worden ouder en ouder en hoewel we steeds langer thuis blijven wonen wordt ook de kwaliteit van ouderenzorggebouwen belangrijker. Die kwaliteit kan in veel dingen zitten, ook in de mate waarin een gebouw energie opwekt. Letterlijk energie in de vorm van stroom, maar ook in de vorm van sociale energie. De Nieuwe Draai, een platform voor een betere leefomgeving heeft de meest aansprekende voorbeelden bekeken en vandaag horen wie het allerbeste is.

Kom van dat gas af!

Het kabinet presenteerde vorige week de Energieagenda. Zodra het gaat over de energietransitie, kijkt iedereen meteen naar de cooperatiewoningen en de nieuwbouwwijken, die makkelijk en snel op alternatieve warmtebronnen zijn aan te sluiten. Maar wat te doen met het gigantische aantal particuliere koopwoningen? Directeur Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis legt het uit.

Minuut van de waarheid

China heeft 25 bedrijven die 51 verschillende modellen elektrische auto's bouwen. Zomaar een zinnetje uit de Financial Times dat de wenkbrauwen doet fronzen. Want elektrische auto's, dat is toch Tesla? Gaat China binnenkort de elektrische pole position overnemen? Redacteur Frederique Moll zocht het uit...


Mede mogelijk gemaakt door