20 februari | Energieopwekkers van de maand

Duurzaam20 feb 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Circulair ondernemen

Steeds meer multinationals zetten in op verduurzaming van de bedrijfsvoering. Akzo Nobel en DSM worden vaak genoemd als koplopers op dat gebied. Maar de vervolgstappen naar een circualaire economie, waar geen afval meer bestaat en alles wordt hergebruikt, worden nog steeds heel moeizaam gezet. Een van de pioniers van de circulaire economie, ondernemer Guido Braam, luidt nu de noodklok.

Emissiehandelssysteem

Vorige week stemde het Europees Parlement over een plan om het emissiehandelssysteem aan te scherpen. In dat systeem moeten bedrijven betalen voor de CO2 die ze uitstoten. Maar de prijs per ton CO2 is nu te laag, dus bedrijven voelen niet genoeg pijn om te veranderen. Het Europees Parlement wil daar iets aan doen. Edwin Woerdman, econoom en politicoloog aan de Universiteit van Groningen legt uit hoe belangrijk dat is.

Energieopwekkers van de maand

Heel veel scholen hebben achterstallig onderhoud en in sommige gymzalen moet je niet aan een wandrek gaan hangen want dan kun je zo door naar de eerste hulp. Platform de Nieuwe Draai onderwierp het onderwijs aan kritische inspectie voor de Energieopwekkers van de maand.

Botenslopers

Alles moet duurzaam, alles moet cyclisch, dus ook de watersport. Maar wat moeten we met die miljoenen kilo's afgedankte pleziervaartuigjes-polyester die elk jaar de wallekant op worden getrokken. Redacteur Daan Marselis ging op zoek naar een oplossing.

Abonneren
Mis geen enkele aflevering van BNR Duurzaam en abonneer je via jouw favoriete app:
BNR-app voor iOs
BNR-app voor Android
Spotify
iTunes
RSS feed


Mede mogelijk gemaakt door