5 juni | Algenboot en jeugdige ambassadeurs

Duurzaam8 jun 201727 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Algenboot

Grote schepen zorgen voor ontzettend veel CO2-uitstoot.. En daar kunnen we iets mee, want algen zijn dol op CO2. Een studententeam ontwikkelde samen met ENGIE een manier om de uitstoot van schepen te gebruiken om algen aan boord te laten groeien en daarna die algen weer te gebruiken als biobrandstof. Daarmee wonnen ze de Rotterdam100 en mochten ze naar start-up pitchcompetitie Get in the Ring in Singapore. Student Hein Laterveer en Wessel Sluis van Engie praten ons bij.

Jeugdige ambassadeurs

Ongelijkheid verminderen, geen armoede, geen honger.. Dat zijn een paar van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ondernemer Anne-Marie Rakhorst heeft de campagne 17 doelen die je deelt opgezet, om de doelen met kinderen onder de aandacht te brengen. En die kinderen zijn per 1 juni VN-ambassadeur geworden. Te gast zijn kersverse ambassadeur Ronja en Anne-Marie Rakhorst.

Laatste vraag

Die gaat deze week over composteren. Peter Jan Brouwer van Buurtcompost was op zoek naar een simpele manier om te testen of zijn compost goed is. Kasper de Lange, onderzoeker bij RE-ORGANISE, ontwikkelt een meetinstrument om dit mogelijk te maken.

 

Abonneren
Mis geen enkele aflevering van BNR Duurzaam en abonneer je via jouw favoriete app:
BNR-app voor iOs
BNR-app voor Android
Spotify
iTunes
RSS feed


Mede mogelijk gemaakt door