Podcast BNR Energie gaat van start

BNR Energie 7 feb '17 06:02

Over de aflevering

Gasten die in de uitzending komen zijn: Hans Timmers (NWEA, NVDE), Andre Bosman (VVD), Annelies Huygen (TNO, hoogleraar UvA), Joris Wijnhoven (Greenpeace), Stientje van Veldhoven (D66), Pieter Boot (Planbureau voor de Leefomgeving), Roger Miesen (RWE), Hans Grünfeld (VEMW), Agnes Mulder (CDA) en Ingrid Thijssen (Alliander). Presentator Remco de Boer is adviseur, onderzoeker en publicist. Sinds april 2016 doet hij verslag van de energietransitie voor Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en nieuwsdienst Energeia.

De Nederlandse gasassociatie KVGN ondersteunt deze podcast. Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: 'Ik ben heel blij dat KVGN de podcast BNR Energie mogelijk maakt. Hier komen twee prachtige zaken bij elkaar. Energie is een van de belangrijkste onderwerpen wereldwijd. Met deze podcast willen we kennis en duiding brengen. Daarnaast past het perfect bij ons beleid om podcasts een volwassen, eigen positie te geven binnen BNR Nieuwsradio. Het pleit voor KVGN dat het vertrouwen wordt gegeven aan een reeks journalistieke podcasts met specialist Remco de Boer.'

Arendo Schreurs, directeur communicatie en public affairs van NOGEPA en lid van KVGN: 'De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Remco de Boer zal in zijn serie podcasts er zeker in slagen de reële en ongetwijfeld moeilijke vragen bloot te leggen. Diepgaande discussie over ons toekomstig CO2 vrije energiesysteem is nodig om de transitie goed vorm te geven. De samenwerkende bedrijven in de gassector, verenigd in KVGN, doen daar graag aan mee'.