19 januari | Huishoud-drone, zonnecel-folie en koopjes-app

Eyeopeners19 jan 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meindert Schut
Meindert Schut

Huishoud-drone
Net nu we gewend raken aan drones in ons luchtruim, heeft de Technische Universiteit van Eindhoven ook de deur van onze woning voor ze open gezet. De Blue Jay-drone moet ons favoriete hulpje in het huishouden worden. Een doekje pakken uit de keuken? Geen probleem. Hij moet zelfs als rookmelder en brandblusser gaan dienen. In de studio Tessie Hartjes, manager van het studententeam achter de Blue Jay, en Paul van Dooren, innovatie adviseur bij de brandweer.Printbare zonnecel-folie
Een brug, een flat, een auto inpakken met een speciaal folie dat zonne-energie opwekt. Dat opent perspectieven! Bij onderzoeksinstituut Solliance hebben ze een machine ontwikkeld die het kan maken. Verslaggever Elfanie toe Laer ging kijken in het laboratorium op de Eindhovense High Tech Campus.Koopjes scoren
Heb je net een nieuwe camera gekocht, zie je hem de volgende dag ergens anders voor de helft van de prijs! Dat hoeft met de Yellowbag-app niet meer te gebeuren. Die houdt voor jou in de gaten waar en wanneer je jouw favoriete product het best kan kopen.

Rechtstreex
Ze willen de voedselketen helemaal op de schop gooien. Rechtsreex, de naam verraadt het al een beetje, zorgt dat streekproducten van de boer meteen bij de consument terecht komen. Daarvoor bedachten ze een nog niet eerder gebruikt concept. We spreken Arthur Nijhuis, één van de bedenkers.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.