26 januari | Hoe is het nu met de implant-chip?

Eyeopeners26 jan '16 12:460
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meindert Schut
Meindert Schut

Implant-chip
Eind 2014 kwam een groep Nederlanders in het nieuws omdat ze een NFC-chip lieten implanteren. De chip zou letterlijk deuren moeten openen, maar is dat ook gebeurd? Wat vinden de dragers van de onderhuidse chip inmiddels van hun tech-gadget? Jannes van Roermund verdiepte zich in de voor- en nadelen en geeft een update.

Anti-vries asfalt
Het is een ingenieus goedje dat door het asfalt wordt verwerkt. Dat goedje zorgt ervoor dat er bij vorst niet gestrooid hoeft te worden. Er loopt een proef op fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk. Verslaggever Elfanie toe Laer reed erheen toen het net een paar dagen goed gevroren had.

Werkplek-verwarmer
Als je op een groot kantoor werkt, dan herken je het vast: jij zit met drie truien aan te rillen, terwijl degene naast jou in niet meer dan een t-shirtje zit te zweten. Dan kan de HeatFun wel eens uitkomst bieden.Innovatie-hub
Wat doet de rest van de wereld op innovatiegebied? Wat zijn de trends in het buitenland? Deze week vragen we het aan innovatie adviseur Jan-Hein Chrisstoffels in Japan. Hij vertelt ons waar de krachten van Japan liggen en waar ze nog wel wat van Nederland zouden kunnen leren. Jan-Hein Chrisstoffels werkt voor het Innovatie Attaché Netwerk van het ministerie van Economische Zaken. Ook blikte hij al even vooruit op de Olympische Spelen:


 
 
 
Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.