29 maart | Welke innovaties zijn nodig om de verstopping van steden te voorkomen?

Eyeopeners29 mrt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meindert Schut
Meindert Schut

De verstopping van steden, daar hebben we het vandaag over. Welke innovaties zijn er nodig om de stad van de toekomst leefbaar te houden?

Te gast zijn Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, Ger Baron, hoofd techniek bij de Gemeente Amsterdam, Ronald Adams van Rijkswaterstaat en Henk van Raan van de Amsterdam Arena.

CargoCap
In Duitsland denkt een bedrijf de oplossing te hebben. Daar wordt gewerkt aan een moderne versie van de ondergrondse buizenpost.Oplossingen
We gaan het hebben over de mogelijkheden van een dergelijk systeem, over slimme stoplichten, een grondstof-fabriek van en voor de Arena, onderhandelingen met navigatie-diensten en de pakketbezorging van de toekomst.

Innovatiehub
En we sluiten net als elke week af met de Innovatiehub. Wat doet de rest van de wereld op innovatiegebied? Wat zijn de trends in het buitenland? Deze week vragen we het aan Innovatie Attaché Sam Linsen, werkzaam voor het ministerie van Economische Zaken in Shanghai. Lees hier meer over het Innovatie Attaché Netwerk. Luister terug:
 
 
Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNREyeopeners of Facebook.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App .