Eyeopeners22 okt '15 23:30

Innovatieve lichtklus Eindhoven gaat naar Heijmans en Philips

Auteur: Karlijn Meinders

Bouwbedrijf Heijmans en technologieconcern Philips gaan samen het innovatieve stadsverlichtingsproject van Eindhoven verder uitwerken. Het project moet vooral duurzaam zijn en bijdragen aan de kwaliteit van leven.

De gemeente Eindhoven heeft Heijmans en Philips samen geselecteerd om het project Roadmap Stedelijke verlichting Eindhoven 2030 verder uit te werken. De opdracht omvat de ontwikkeling van innovatieve lichttoepassingen in de openbare ruimte, als ook onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente.

Heijmans en Philips hebben zich volgens de gemeente Eindhoven onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, innovatie, samenwerking met inwoners en betrokken bedrijven, en door hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-verlichting.

Met het project wil de gemeente verlichting in de openbare ruimte op een vernieuwende wijze inzetten, zodat deze bijdraagt aan de kwaliteit van leven in de stad. Tijdens de aanbesteding en selectie toonden Heijmans en Philips het beste aan hoe zij de stad in de komende jaren als proeftuin willen inrichten voor ontwikkeling van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte. Het project start op 1 januari 2016.

Gerelateerde artikelen