Uitzending 13 oktober | Sportinnovaties en virtueel naar de dokter met Patiënthub

Eyeopeners14 okt '14 00:22
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Sportinnovaties gaan niet alleen over Virtual Reality brillen waarmee spelsituaties in de gaten worden gehouden. Het ligt vaak dichter bij huis dan je zou verwachten. Dat bewijzen de die drie waren genomineerden voor de Nationale Sport Innovatie Prijs, die vorige week is uitgereikt. Te gast zijn Paulien Kok (Fantastick), Thomas Hartong (MEMO) en de uiteindelijke winnaar van de prijs Lenneke de Voogd (VolansKids)

Patienthub
Van slimme pleisters tot healthkits op uw telefoon. De zorg is één van de sectoren waar de meeste innovaties voor worden bedacht. Maar een bezoek aan de arts is nog altijd vaste prik als het gaat om een gezondheidscheck. Bij Patienthub denken ze daar anders over, weet Daan Dohmen, Algemeen directeur van Focus Cura Zorginnovatie BV, en ook cardioloog Ruben Uijlings van het Deventer Ziekenhuis.

Zwemmen 2.0
In Hoofddorp is onlangs een interactief zwembad geopend. In het Koning Willem Alexander Bad kun je al zwemmend meedoen met verschillende interactieve games die worden getoond op een groot scherm. Ondermeer bedoeld voor mensen met watervrees. Het concept is bedacht door Mediacollectief Zesbaans, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Verslaggever Ronald Olsthoorn trok zijn zwembroek voor ons aan.

 

Luister elke maandagavond om 19:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling vrijdag om 19:30, zaterdag 09:00 en 15:30, zondag 09:00 en 18:30 uur. En elke dag via de App en Soundcloud.