Uitzending 6 oktober | Pashokje 2.0 maakt 3D opname voor perfecte kledingmaat

Eyeopeners6 okt 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Google op innovatie en adverteren kom je zeker op dit woord - iBeacons. Kleine apparaatjes die contact maken met smartphones in de buurt, om op die manier advertenties of aanbiedingen te sturen naar het winkelend publiek. Het Friese bedrijf Snakeware zet er vol op in met het product Lightcurb. Ate van der Meer legt uit hoe het werkt.

3D
In de paskamer van de toekomst krijg je geen privacy…maar 14 camera’s op je gericht. Die maken een 3D-scan van je lichaam met confectie-maten en al. Kledingproducenten kunnen zo veel beter kleding op maat maken en dat bespaart ook nog eens een heleboel textiel. Het 3D pashokje is ontwikkeld door Proffessor Hein Daanen van de Hoge School van Amsterdam en zijn collega-onderzoeker Lisette Vonk, Harmen van der Veen ging voor ons uit de kleren.

Slaap
Er zijn tientallen manieren om je slaapritme in de gaten te houden. Een band om je arm, apps op je smartphone, en als je die niet vertrouwt kan je ook naar een slaapkliniek met sensoren op je hoofd en een camera op je. Een wireless slaapmonitor dat werkt met radar is nieuw. Hoe het werkt vertelt  Lucas van Ewijk, verbonden aan Applied Radar Technology BV.

Luister elke maandagavond om 19:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling vrijdag om 19:30, zaterdag 09:00 en 15:30, zondag 09:00 en 18:30 uur. En elke dag via de App en Soundcloud.