24 mei | Opvouwbare scooter, sturen met hersenen en grondstof-innovatie

Eyeopeners24 mei 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Opvouwbare scooter
Maak kennis met Gigi: een opvouwbare elektrische scooter, die je zo in je achterbak legt en gewoon naast je bureau oplaadt. Wij probeerden hem alvast even uit.Hersen-commando
We kunnen commando's geven met onze stem, met een gebaar en nu ook met onze hersenen. De Neurosky meet de activiteit in onze hersenpan en met die techniek kun je van alles. Tijdens het Mediabites-festival in Amsterdam werd de ingenieuze headset gedemonstreerd en Lean Kreijne, student aan het Mediacollege legt uit hoe het werkt.

Grondstof-innovatie
Er is een nieuw onderzoekscentrum geopend voor duurzame chemische processen en schone energie, waar knappe koppen samenkomen om te zorgen dat we straks duurzame grondstoffen tot ons beschikking hebben. Wetenschappelijk directeur Bert Weckhuysen vertelt wat we kunnen verwachten van deze samenwerking.
Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNREyeopeners of Facebook.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.