Eyeopeners7 jun '16 13:27Aangepast op 7 jun '16 17:39

7 juni | Echo on the go en een handen-was-droger

Auteur: Karlijn Meinders

Een draagbaar compact echo-apparaat dat je heel gemakkelijk gebruikt met een app en een slimme handenwasser- en droger ineen. Presentatie: Meindert Schut.

Meindert Schut
Meindert Schut

Lumify
Het is eHealth-week en dus tijd om eens te kijken naar één van de laatste spraakmakende innovaties op dit gebied. Voor een echo worden we nu vaak nog doorgestuurd naar het ziekenhuis, maar met de Lumify van Philips kan dat straks gewoon bij de huisarts. Of in rampgebieden op locatie. Je hebt niet meer nodig dan dit kleine apparaatje en een app. Kors van Wyngaarden, van Philips, vertelt er alles over.Hydrowashr
Je handen wassen is enorm belangrijk, maar volgens Jan Melein kan het een stuk makkelijker en duurzamer. Hij bedacht de Hydrowashr, waarmee je je handen wast en droogt tegelijk. Het apparaat maakt gebruik van hoge luchtdruk en miljarden kleine waterdruppeltjes. Hij is daardoor hygiënisch en enorm waterbesparend.

Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNREyeopeners of Facebook.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App .

Gerelateerde artikelen