30 augustus | Zelfherstellend schimmelhout en muggenval

Eyeopeners30 aug '16 13:330
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Er worden al kleren van gemaakt, maar nu heeft het ook in de bouw een plekje gevonden. We hebben het over schimmel. Iets waar de meeste mensen hun neus voor ophalen. Vandaag gaan we die slechte reputatie weer een beetje bijstellen. Om daarbij te helpen schuiven aan: Frans van Rooijen, directeur van Regge Hout en onderzoeker Michael Sailer. Zij komen vertellen over hoe Xyhlo biofinish hout langer mee laat gaan en wat het nog meer voor ons kan betekenen.

Muggenval
Malaria: het is wereldwijd nog steeds één van de grootste gezondheidsproblemen. Het zorgt jaarlijks voor meer dan een half miljoen doden. Elk wapen in de strijd tegen de ziekte telt. Een Nederlandse muggenval is sinds kort één van die wapens. Willem Takken, hoogleraar entomologie aan Wageningen Universiteit, vertelt over de succesvolle proef die in Kenia is gedaan met de val.


Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNREyeopeners of Facebook.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.