Uitzending 10 januari | Slim katoen, Silicon Valley en gadgets op de piste

Eyeopeners10 jan 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Zo’n beetje alle apparaten en producten worden tegenwoordig slim gemaakt, maar de fashion industrie blijft achter, zegt Lotte Vink van Labfresh. Samen met haar compagnon Kasper Brandi Petersen ontwikkelde ze daarom het volledige resistente overhemd, gemaakt van katoen en een beetje elastaan. Het geheim: De vezels van de stof worden van te voren op moleculair niveau behandeld voordat het wordt gesponnen in een stof. Presentator Meindert Schut nam de proef op de som en maakte er een video van.

 

De coolste gadgets op de piste
Van wearables die je coachen op de latten, powergloves die je handen warmen tot een gadget dat je helpt om betere sneeuwballen te gooien. Eyeopeners zet de belangrijkste gadgets op de piste voor je op een rij:

1. Snooc: De gadget voor mensen die nog nooit op de latten hebben gestaan. Met deze gadget glij je zo de piste af.

2. Snowboard met ledlampjes:

3. Oakley Airwave: De slimme ski-bril die jou in staat stelt telefoontjes te beantwoorden en notificaties te bekijken terwijl je de piste afgaat.

 

Luister elke maandagavond om 19:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling vrijdag om 19:30, zaterdag 09:00 en 15:30, zondag 09:00 en 18:30 uur. En elke dag via de App en Soundcloud.