Uitzending 6 juni | Wearable tegen urineverlies en mapping drone

Eyeopeners6 jun 201722 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wearable tegen urineverlies

Het is technologie met een missie: de wearable Carin, speciaal gemaakt voor vrouwen die last hebben hebben van urineverlies. En dat zijn er wereldwijd zo'n 300 miljoen. Het slimme ondergoed helpt samen met een trainingsapp om de juiste spieren te trainen. De meeste vrouwen zijn binnen vier tot zes weken van hun klachten af.

 

Mapping drone

De spinoff van de TU Delft Atmos UAV heeft mapping drone Marlyn ontwikkeld. Het toestel heeft zowel vleugels als propellers en kan snel grote terreinen in kaart brengen voor bedrijven in onder meer de bouw, mijnbouw, landbouw en bosbouw.

Gemeenterobot

Een robotje met hoge knuffelfactor die als hostess optreedt in het service centrum. In de Gemeente Leidschendam-Voorburg is Elvie aan de slag gegaan. Nu vraagt ze de bezoekers alleen nog of ze tevreden waren over de service. Maar de bedoeling is dat ze in de komende tijd ook echt leert om de mensen de weg te wijzen. Verslaggever Martijn de Rijk ging langs om kennis te maken.

Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNRInnovatie of Facebook.

Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.