Slimmer straatmeubilair

Eyeopeners5 sep 2017

Over de aflevering

Toekomst lantarenpaal

Slimme auto's, slimme stoplichten en slimme navigatiessystemen: de openbare ruimte wordt steeds technischer. Maar er is één onderdeel van het straatmeubilair waar we nog veel te weinig mee doen en dat is de lantarenpaal. Tijd om daar wat aan te veranderen, menen ze bij Sustainder, en er is haast bij geboden.

Duurzame retourservice

Je bestelt iets online maar het blijkt toch niet te zijn wat je in gedachten had. Dus gaat het pakketje terug. Een hoop gedoe met formulieren en het vinden van een postpunt. De oprichters van Returnista hebben daar iets op gevonden. Ze halen je retourpakketje energieneutraal op, tussen acht en acht, met een tijdslot van een uur.

Eco Coin

Met de Eco Coin moet het milieu waarde krijgen. De digitale munt kan worden ingezet als beloning voor milieuvriendelijk gedrag. Deze zomer werd er in samenwerking met Innofest al mee getest op Welcome to the Village. Was het een succes?

Reageren op de uitzending kan via Twitter @BNRInnovatie of Facebook. Luister elke dinsdag om 15:00 uur naar BNR Eyeopeners. Herhaling: dinsdag om 22:00 uur, woensdag om 00:00 uur, donderdag om 19:30 uur, zaterdag: 15:30 / 19:30 uur en zondag: 18:30 uur. En elke dag via de App.