Philips Nieuws28 jul '14 17:33

Philips' VISIQ krijgt Amerikaanse goedkeuring

Auteur: BNR Webredactie

Het op de markt brengen van het mobiele echografische systeem VISIQ heeft Philips een 510(k)-goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration opgeleverd.

De integratie van een grotere mobiliteit, prestaties en eenvoud moet clinici makkelijker toegang geven tot diagnostische kwaliteitsscans van bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Het echografische systeem is niet groter dan een tablet en kan ook eenvoudig worden vervoerd naar plaatsen waar zorg nodig is. De snelstarttechnologie en de lange levensduur maken de batterij aantrekkelijk voor artsenpraktijken, ziekenhuizen en andere klinische omgevingen.

De bewegingsbesturing van het VISIQ-touchscreen doet denken aan een smartphone of tablet werkt. Daarmee kunnen gebruikers eenvoudig beelden vastleggen, metingen uitvoeren en gegevens uitwisselen. Bovendien biedt VISIQ tal van geautomatiseerde beeldoptimaliseringsfuncties van het hoogwaardige EPIQ-systeem van Philips, alsmede ingebouwde WIFI voor DICOM-gegevensoverdracht naar PAC’s van ziekenhuizen of in de cloud. 

Lees hier de nadere specificaties van VISIQ

Gerelateerde artikelen