Humberto Tan12 mrt '13 23:45

BNR Humberto Tan | Burgemeester Haren opgestapt, woonakkoord door de Eerste Kamer en leven op Mars

Auteur: BNR Webredactie

Burgemeester Rob Bats van Haren stapt op. Bats moest zich gisteravond verantwoorden in de gemeenteraad voor zijn optreden tijdens de Facebookrellen. Aan het begin van de raadsvergadering las Bats zijn verklaring voor waarin hij aankondigde dat hij per 1 april ontslag neemt. Een zwaktebod of voorbeeldig leiderschap? Jan Mans, burgemeester van onder andere Enschede tijdens de vuurwerkramp reageert.

Humberto Tan
Humberto Tan

Corporaties kunnen blijven investeren in de woningbouw. Minister Blok heeft dat gisteravond beloofd in de Eerste Kamer. De Senaat besprak de inkomensafhankelijke huurverhoging, die via een speciale heffing weer in de schatkist moet belanden. Dat plan moet geld opleveren en de woningmarkt weer vlot trekken. Maar de vraag is of dat allebei tegelijk kan, vraagt politiek verslaggever Hugo Reitsma zich af.

Leven op Mars
Op de planeet Mars is ooit leven mogelijk geweest. In een rots zijn sporen van de elementen zwavel, stikstof, waterstof, zuurstof, fosfor EN koolstof gevonden. Dat zijn de bouwstenen van leven op aarde. Dat maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. De grote vraag: wie of wat heeft er nu op Mars geleefd?

Tik-tak voetbal
En niets einde van een tijdperk...: het tik-tak-voetbal van Barcelona is nog springlevend!

Dat en meer in BNR Humberto Tan, van 6.00 tot 9.30 uur.

Gerelateerde artikelen