Album Kanye stuwt muziekapp Tidal naar de eerste plek

Internet Vandaag 15 feb '16 08:150
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kanye West. Foto: ANP
Kanye West. Foto: ANP

Heel Amerika was vorige week in de ban van de presentatie van het nieuwe album van rapper Kanye West. Afgelopen donderdag presenteerde hij Life of Pablo, maar vooralsnog ligt het niet in de winkel.

Het is zelfs niet (legaal) te downloaden. De enige manier om de komende week het album te krijgen, is door op Tidal te gaan.

Please for all music lovers. Please subscribe to tidal!!! I decided not to sell my album for another week. Please subscribe to tidal.

— KANYE WEST (@kanyewest) February 14, 2016

Streamingapp
Tidal zet zich in de markt als de Spotify voor muziekliefhebbers. Het is eigendom van rapper Jay Z, die het met een hoop bombarie en hulp van andere bekende artiesten in maart 2015 groot probeerde te maken. Het was een vliegende start, maar snel daarna verdween het uit de aandacht.

Maar nu: Kanye is goud waard
Het is op dit moment de populairste app in de App Store in de VS, dus dan heb je het over miljoenen downloads.

Het laat weer even zien hoe de strijd gestreden wordt in muziekstreamingland: het is het gevecht voor de grote artiesten.

Verzoek aan Zuckerberg
Verder heeft Kanye Twitter gebruikt de afgelopen dagen om 1 miljard dollar bij Facebook-baas Mark Zuckerberg los te peuteren. De vraag is of Zuck hem kan bellen vandaag of morgen.

Mark Zuckerberg invest 1 billion dollars into Kanye West ideas

— KANYE WEST (@kanyewest) February 14, 2016

Mark Zuckerberg I know it’s your bday but can you please call me by 2mrw…

— KANYE WEST (@kanyewest) February 15, 2016

You love hip hop, you love my art… I am your favorite artist but you watch me barely breathe and still play my album in your house …

— KANYE WEST (@kanyewest) February 15, 2016

Wat hij van plan is met het geld, is onduidelijk. Overigens mag Larry Page, de oprichter van Google, hem ook gerust bellen.

hey Larry Page Im down for your help too

KANYE WEST (@kanyewest) February 15, 2016