Internet Vandaag 15 feb '16 08:15

Album Kanye stuwt muziekapp Tidal naar de eerste plek

Auteur: Bram van Dijk

Er is maar één album nodig om een muziekapp razend populair te maken

Kanye West. Foto: ANP
Kanye West. Foto: ANP

Heel Amerika was vorige week in de ban van de presentatie van het nieuwe album van rapper Kanye West. Afgelopen donderdag presenteerde hij Life of Pablo, maar vooralsnog ligt het niet in de winkel.

Het is zelfs niet (legaal) te downloaden. De enige manier om de komende week het album te krijgen, is door op Tidal te gaan.

Streamingapp
Tidal zet zich in de markt als de Spotify voor muziekliefhebbers. Het is eigendom van rapper Jay Z, die het met een hoop bombarie en hulp van andere bekende artiesten in maart 2015 groot probeerde te maken. Het was een vliegende start, maar snel daarna verdween het uit de aandacht.

Maar nu: Kanye is goud waard
Het is op dit moment de populairste app in de App Store in de VS, dus dan heb je het over miljoenen downloads.

Het laat weer even zien hoe de strijd gestreden wordt in muziekstreamingland: het is het gevecht voor de grote artiesten.

Verzoek aan Zuckerberg
Verder heeft Kanye Twitter gebruikt de afgelopen dagen om 1 miljard dollar bij Facebook-baas Mark Zuckerberg los te peuteren. De vraag is of Zuck hem kan bellen vandaag of morgen.

Wat hij van plan is met het geld, is onduidelijk. Overigens mag Larry Page, de oprichter van Google, hem ook gerust bellen.

Gerelateerde artikelen