Na restaurants en hotels kan je nu ook mensen beoordelen

Internet Vandaag 1 okt 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is bedoeld voor vrienden en vijanden, vakgenoten en klanten en geliefdes en exen. Waarom? Een van de oprichters op the Washington Post: "Mensen doen zo veel onderzoek als ze een auto kopen, maar waarom niet dit soort onderzoek in andere aspecten in jouw leven?"

Je staat er op voordat je het weet
Het rare en het nare van dit platform: je hebt niet zoveel te zeggen of je er op komt. Je kan dus niet bepalen of je er wel of niet op staat, dat bepalen anderen voor je. Plaatsen zij een recensie, heb je meteen een pagina. Een negatieve recensie verwijderen kan niet.

De dames van de app willen dat er een positief klimaat ontstaat op het platform, dus ze proberen het leuk te houden. Als je je nog niet hebt aangemeld, dan worden negatieve reacties niet weergegeven. Maar als je wil lezen wat mensen van je vinden, dan moet je je inschrijven.

Ook kan je alleen reacties achterlaten op persoonlijke titel: het is aan je Facebook-account gekoppeld.

Andere mensbeoordelaarapps
Je hebt beoordelingssites voor tandartsen en andere medische professionals. Daarnaast is het op LinkedIn mogelijk om een aanbeveling achter te laten, maar dat is allemaal positief. Je hebt ook de site Glassdoor, waar je je baas kunt beoordelen en je hebt de app Lulu, waarbij vrouwen hun dates recenseren. Lulu kreeg heel veel kritiek en heeft nu een mogelijkheid om je te verwijderen als man.

De kritiek op Peeple begint nu los te komen. Dat terwijl de app nog moet uitkomen. Het wordt eind van dit jaar verwacht.


Mede mogelijk gemaakt door