Een pauselijk advies: de chatapp Telegram

Internet Vandaag 11 feb '16 08:100
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Gisteren begon de vastentijd en om mensen te motiveren om mee toe doen, deelt de paus elke dag een preek. Niet zo bijzonder, maar de manier van het delen wel.

Sinds 5 februari is hij te volgen via WhatsApp-concurrent Telegram. Naast de dagelijkse preek in het Italiaans worden er ook stickers en cartoons van de paus gedeeld.

Vorig jaar nog WhatsApp
In 2015 deelde de paus ook al zijn preken met de digital natives, maar toen maakte hij gebruik van WhatsApp. Nu adviseert hij zijn WhatsApp-leden om met hem mee over te stappen naar Telegram. "Dat is WhatsApp, maar dan beter", zegt de organisatie die spreekt namens de paus.

Via Telegram werkt het eenvoudiger om een kanaal aan te maken dan met WhatsApp. Op dit moment volgen een kleine 5.000 mensen het account.

Rustig na de sprint
Telegram kwam op toen Facebook de overname van WhatsApp bekend maakte. Veel mensen wilden niet dat Facebook hun chats kon inzien en stapten daarom massaal over. Een klein jaar geleden (de laatste cijfers) had de app 62 miljoen maandelijkse gebruikers. Dat lijkt veel, maar ten opzichte van de 1 miljard maandelijkse gebruikers van WhatsApp is het niets.

De Telegram-hype lijkt niet echt door te zetten. Maar als WhatsApp nog een keer een teleurstelling veroorzaakt, staat Telegram (en de paus) klaar om chatters op te vangen.