De puntjes staan op de i: Google heet nu definitief Alphabet

Internet Vandaag 5 okt 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Alphabet is nu het moederbedrijf, waar Google dan weer een onderdeel van is. Dat betekent ook dat het nieuwe Google nu een nieuwe baas heeft, Sundar Pichai. Hij was eerder verantwoordelijk voor Android en Chrome. Dat is hij nu nog steeds, maar daar zijn dus ook de andere onderdelen van het nieuwe Google bijgekomen, zoals Maps, Gmail en YouTube.

De gebruiker merkt er niets van, zegt Alphabet.

Van wie is nu de zelfrijdende auto?
Het wordt even een ommezwaai om alles op de juiste manier te benoemen. Want de zelfrijdende auto bijvoorbeeld, valt nu niet meer onder Google. Maar wel weer onder een andere dochter van Alphabet: Google X. Het wordt dus nu 'de zelfrijdende auto van Google X'.

Voor de medewerkers is al wel de eerste verandering zichbaar. Alphabet heeft niet het bekende 'Don't be Evil'-motto overgenomen in de gedragscode. Daar staat nu 'Do the Right Thing'. Dochter Google heeft de 'oude' gedragscodes wel gehouden, als toevoeging op de Alphabet-code.

Nog geen optimale SEO
Alphabet staat trouwens nog niet bovenaan in de zoekmachine Google. De autodienst Alphabet van BMW staat hoger genoteerd. De eerste vier hits zijn voor de autodienst, daarna is pas de techgigant aan de beurt.


Mede mogelijk gemaakt door