Anonymous valt IS aan met Prozac-reclame

Internet Vandaag 26 nov 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een groep binnen hackersnetwerk Anonymous, Ghost Sec, kwam op het dark web een propagandawebsite van IS tegen. Deze heeft het direct offline gehaald en vervangen voor een advertentie voor Prozac- en Viagra-webshop.

Daarbij werd het bericht geplaatst: "Te veel IS. Blijf rustig. Misschien helpt deze reclame daarmee", schrijft IB Times

Dit doet het om IS belachelijk te maken. Opvallend genoeg was de advertentie blijkbaar in trek, want de site is sinds vanochtend niet meer bereikbaar.

Verder deze week
Om de aantal dagen presenteren de hackers hoeveel kanalen van de IS ze offline hebben gehaald. Dan gaat het vooral om duizenden Twitter-kanalen van IS-strijders, maar ook om pr-websites.

Ze werden nog bedankt door de minister van veiligheid van het Verenigd Koninkrijk John Hayes. Bijzonder, want Anonymous is vaak een doorn in het oog van politici.

Rick Astley
Een paar dagen geleden kwam nog naar buiten dat het geen middel schuwt. Populaire IS-hashtags werden op Twitter opgespoord, waarna Anonymous een bom tweets eruit stuurde die allemaal verwezen naar het nummer 'Never Gonna Give You Up' van Rick Astley. Ze hoopten dat op deze manier de IS-informatie ondersneeuwde.


Mede mogelijk gemaakt door